Apartman Yönetimi

Apartman Yönetimi Nasıl Kurulur?

apartman-yonetimi-nasil-kurulur

Apartman Yönetimi Nasıl Kurulur? Yönetici Nasıl Seçilir? 

Çoğu insan oturduğu konutlarda apartman yönetimi nasıl kuruluyor bunun hakkında pek bir bilgi sahibi değildir. Gelin hep birlikte apartman yönetimi nasıl kuruluyor inceleyelim…

Öncelikle apartman yönetiminin kurulması için bulunan apartmanın içerisinde 8 ve üzeri bağımsız dairenin bulunması gerekir. Ayrıca  apartman yönetiminin kurulması için kat maliklerinin en az 3/1’inin toplantı zamanında toplantıya katılması gerekmektedir. Yönetici nasıl seçilir? yönetici seçiminde yapılması gerekenler nelerdir sorusuna yanıtımız şöyle olması gerekir.Genel kurulun çağrı yapmasından sonra toplandıklarında ev sahiplerinin de toplantıya katılması gerekmektedir. Böylelikle apartman yönetimine seçilecek kişinin oy çoğunluğu ile ön plana çıkarılır. Yapılan toplantı çağrısı , yönetim tarafından en az 15 gün önce bildirim vermesi gerekmektedir.  Yönetimin toplandığı tarih belirlenmesi üzerine , toplantı tarihi toplantı yapılır. Tarihi belirlenmiş olan yönetim kurulu toplantısının oylama sonucu % 51 ve üzerinde oy alan kişi veya kişiler yönetim kurulu üyesi ya da yönetim kurulu olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat 3 ya da daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu toplanır ve yönetim kurulu oluşturulur. Bu süreçten sonra alınacak kararlar yönetim kurulu nezdinde alınır.

 

Apartman Yönetimi Kaç Kişiden Oluşur?

Merak edilen konuların başında apartman yönetiminin kaç kişiden oluşur ve Yönetim kurulu kaç kişi olması gereklidir ? Denetim kurulu kaç kişiden oluşur ? Muhasip üye ne demek? Divan Nasıl Oluşturulur. Divan Başkanı nedir?

Apartman sakinleri ile yapılan toplantı ile seçilecek olan kişi sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Toplantıya katılan apartman sakinlerinin sayısı durumun seyrini değiştirmektedir. Genelde apartmanda bulunan kat sayısı ve kat maliki tarafından yönetici seçilmektedir. Eğer seçilen kişi sayısı bir ise apartmanı yöneten kişi bellidir. Fakat eğer sayı birden fazlaysa 3 kişi ya da daha fazla kişi üzerinden yönetim kurulu kurulur. Bu durum konut sahipleri ile verilecek olan karara bağlı değişkenlik gösterebilir. Ayrıca yönetim kurulu ya da yönetici seçilirken kat malikleri dışında oylarda hesaba alınır. Aynı zamanda kişi sayısı hesaba katılırken , arsa payıda büyük önem kazandırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir